Phileas Fogg

Phileas Fogg is een theater bedrijf uit Engeland. Het is ongeveer 15 jaar geleden opgestart en sinds kort een deel van het TTO programma in Nederland. Phileas Fogg is gespecialiseerd in TIE (Theater in Educatie). Zo leer je geschiedenis en Engels. Je speelt bijvoorbeeld een stuk dat gaat over de victoriaanse tijd of de oorlog en de acteurs die je begeleiden spreken alleen maar Engels met je. Het team van Phileas Fogg bestaat uit 16 mensen, mannen en vrouwen, jong en oud en allemaal uit Engeland. Iedereen krijgt z’n eigen rol, wordt erbij betrokken, en heeft plezier. Iedereen vindt Phileas Fogg geweldig om te zien of te spelen. Ook op CSW kwam Phileas Fogg langs.

In November speelden TTO1 en TTO3 samen in een toneelstuk met Phileas Fogg. Het toneelstuk werd voorbereid en gespeeld in anderhalf uur. Twee Engelse acteurs hebben hierbij geholpen. De meisjes moesten hun haren vast doen en iedereen moest andere kleding aan. De acteurs van Phileas Fogg maakten ook roetvegen op je gezicht. Voor TTO1 speelde het verhaal zich af in de victoriaanse tijd en ging het over hoe het leven toen was, bijvoorbeeld hoe de kinderen elke dag in de mijnen moesten werken als ze uit school kwamen of dat kinderen expres pijn werd gedaan, zodat mensen medelijden kregen en geld gaven. In dit stuk werden ook grapjes gemaakt en het publiek deed mee.

Voor TTO3 ging het over de 1e Wereldoorlog. Hier kan je denken aan het leven van soldaten, doden of schoten van pistolen. Deze keer hadden ze van te voren alles al geoefend en besproken. Het was heel serieus gedaan. Af en toe een stilte en absoluut geen grappen. Iedereen speelde een man, ook de meisjes. Het publiek mocht ook hier veel meespelen.
JM, CH

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *