Goede doelen actie

Goede doelen actie 

De week van 3 t/m 7 juni stond bij ons op school in het teken van het Ronald MacDonald Kinderfonds. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen die lang ziek zijn en dus lang in het ziekenhuis liggen daar niet altijd alleen hoeven te zijn.  Door ervoor te zorgen dat ouders en eventuele broertjes en zusjes dichtbij het ziekenhuis kunnen overnachten hoeft dit niet zo te zijn.  

 

Samen met een aantal anderen leerlingen hebben wij in deze week verschillende activiteiten georganiseerd om geld op te halen voor deze stichting.  

Een aantal jaar geleden is er bij mijn broertje een tumor in zijn hoofd geconstateerd. Door de grootte ervan moest er in eerste instantie snel gehandeld worden en werd hij direct doorgestuurd naar het Sofia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Daar mocht hij al vrij snel weer weg, onder toeziend oog van ontzettend goede artsen en stoned van de medicijnen. 2 januari 2018 moest hij onder het mes en daarna een week platliggen in het ziekenhuis. Om die tijd te kunnen overbruggen heeft mijn moeder een aantal nachten in het Ronald MacDonald huis mogen slapen, dat bij het Erasmus hoort.  

Dit was natuurlijk al een nare situatie, maar die van anderen in het huis was nog veel erger. Er waren gewoon gezinnen met 3(!) kinderen, waarvan 1 ernstig ziek, die daar al een maand zaten. Door deze verhalen wilde ik graag wat geld ophalen om ervoor te zorgen dat er meer en (nog) betere van deze huizen gebouwd kunnen worden. 

 

Op Dinsdag, Woensdag en Donderdag was er ijsverkoop in de pauzes. Het weer zat niet helemaal mee, maar desondanks hebben we aardig wat kunnen verkopen voor het goede doel. Het ijs was afkomstig van A Domani die ons hun ijskar had uitgeleend. De volledige winst die we hebben gemaakt gaat naar het goede doel.  

Op de vrijdag avond hebben we een feest georganiseerd met verschillende dj’s. Stony, dj Timo, dj Syrup en TJ waren aanwezig om er samen met ons een feestje voor het goede doel van te maken. De hoeveelheid feestgangers viel tegen, maar met degenen die er waren hebben we even goed een fantastisch feestje gebouwd! Martijn Fincke heeft op het feest foto’s gemaakt, die kun je op zijn facebook vinden. 

 

Met deze acties hebben we aardig wat geld opgehaald waar het Ronald Macdonald Kinderfonds nog meer kinderen en gezinnen kan helpen.  

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *